Ingen Lindström
29 mars 2006 | 4 kommentarer
Men hallå därborta i Alabama, det där har ni allt fått om bakfoten. ”Beef a la Lyndstrom” är inte alls samma sak som ”Swedish Meatballs”.
Ert recept ger nog alldeles acceptabla köttbullar. Men en Biff Lindström ska innehålla finhackade rödbetor, potatis och hackad kapris, så det så!
Kategori: Varia
Kommentarer
4 kommentarer to “Ingen Lindström”
Kommentera
mars 29th, 2006 @ 23:52
När jag såg rubriken läste jag först ”Inga Lindström” och blev litet skraj eftersom jag just samlar material för ett eget blogginlägg om just henne…
Vem var Lindström? Vem var Rydberg? Vem var Jansson? Vilka var la Meunière resp. Bolognese? Frågor över frågor. Nu skulle man ju kunna googla men jag är trött på att vada igenom alla annonser från Amazon och CD:s från infantila poporkestrar innan jag hittar något vettigt. Ah, ge mig tillbaka Internet sådant det var innan kommersialismens hydra tog över 😉
(PS – frågorna ovan är s.k. retoriska dylika, i själva verket vet jag svaren så lägg inte ner jobb i onödan.)
(PPS – får man peta bort kaprisen?)
mars 30th, 2006 @ 22:21
”får man peta bort kaprisen?”
Nej.
mars 30th, 2006 @ 22:30
Fredrik: Lindströmtaliban?
oktober 5th, 2008 @ 12:16
Lindström var konsul i S:t Petersburg. Efter hemkomsten till Kalmar, ville han bjuda sina gamla vänner på något ”typiskt ryskt” och lät källarmästaren på Stadt bära in riven oxfilet, rödbetor, kapris och ägg och (enligt vissa källor) även ansjovis, pepparrot och smetana. Av detta tillverkade man köttbullar(!) som sedan plattades ut och stektes i smör. Rätten väckte stor förtjusning och källarmästaren förde in den på matsedeln under namnet ”Biff à la Lindström”.