Blind Höna

Sedan 2001

Ingen Lindström

29 mars 2006 | 4 kommentarer

Rubrik från huntsville times med recept på Beef a la Lyndstrom (Swedish Meatballs)
Men hallå därborta i Alabama, det där har ni allt fått om bakfoten. ”Beef a la Lyndstrom” är inte alls samma sak som ”Swedish Meatballs”.
Ert recept ger nog alldeles acceptabla köttbullar. Men en Biff Lindström ska innehålla finhackade rödbetor, potatis och hackad kapris, så det så!

Kommentarer

4 kommentarer to “Ingen Lindström”

  1. Bengt O.
    mars 29th, 2006 @ 23:52

    När jag såg rubriken läste jag först ”Inga Lindström” och blev litet skraj eftersom jag just samlar material för ett eget blogginlägg om just henne…
    Vem var Lindström? Vem var Rydberg? Vem var Jansson? Vilka var la Meunière resp. Bolognese? Frågor över frågor. Nu skulle man ju kunna googla men jag är trött på att vada igenom alla annonser från Amazon och CD:s från infantila poporkestrar innan jag hittar något vettigt. Ah, ge mig tillbaka Internet sådant det var innan kommersialismens hydra tog över 😉
    (PS – frågorna ovan är s.k. retoriska dylika, i själva verket vet jag svaren så lägg inte ner jobb i onödan.)
    (PPS – får man peta bort kaprisen?)

  2. Fredrik
    mars 30th, 2006 @ 22:21

    ”får man peta bort kaprisen?”
    Nej.

  3. Bengt O.
    mars 30th, 2006 @ 22:30

    Fredrik: Lindströmtaliban?

  4. Henrik Goldkuhl
    oktober 5th, 2008 @ 12:16

    Lindström var konsul i S:t Petersburg. Efter hemkomsten till Kalmar, ville han bjuda sina gamla vänner på något ”typiskt ryskt” och lät källarmästaren på Stadt bära in riven oxfilet, rödbetor, kapris och ägg och (enligt vissa källor) även ansjovis, pepparrot och smetana. Av detta tillverkade man köttbullar(!) som sedan plattades ut och stektes i smör. Rätten väckte stor förtjusning och källarmästaren förde in den på matsedeln under namnet ”Biff à la Lindström”.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin