Blind Höna

Sedan 2001

Upptäck Mine

19 juni 2002 | 5 kommentarer

Banne mig om jag begriper varför inte svenska Mine slagit stort med jazzpop–CDn ”Freedom gone mad”. Emma Holmér har en ljuvlig röst, sval och sensuell. Hon skriver utmärkta låtar och intelligenta texter. Ljudlandskapet är skimrande och detaljrikt. Första spåret ”Wouldn`t mind the waiting” är svängigt och har en refräng med typiska öron–krokar… nej, kort sagt är det obegripligt. Och orättvist.
Beror det på att musikindustrin är korrupt, och gräver sin egen grav med sitt fokus på enstaka storsäljare? Eller är det bara otur? Jag vet inte. Men lyssna själv och fundera!
Just nu kan man köpa ”Freedom gone mad” (obs att det är en fullängds–cd!) för 29 kronorwww.ginza.se. Det är skamligt på sitt sätt, men ett lysande tillfälle för dig. Vad har du att förlora? Köp den. Eller köp ett par, så har du en present som kommer att bli en glad överraskning för nån som fyller år. Blind Höna handlar om att hitta saker – och Mine är ett riktigt fynd.
Om den tar slut på Ginza finns den – till ett fortfarande förmånligt pris – på cdon.se. CDon har även kvar debut–cdn ”Mine”; mer lågmäld men väl värd att lyssna på. Och medan du väntar på att skivorna ska levereras, kan du läsa i New York Magazine om musikindustrins framtid (tack Rymdimperiet för länken).

Kommentarer

5 kommentarer to “Upptäck Mine”

  1. Mats Andersson
    februari 23rd, 2004 @ 12:35

    Nu kostar den 10:- på Ginza. Jag ska beställa skivor därifrån i veckan och 10:- har jag defentivt råd att lägga på en skiva jag inte har en aning om hur den låter.

  2. Mats Andersson
    februari 23rd, 2004 @ 22:58

    Och nu har jag beställt den. 🙂

  3. Jonas
    februari 23rd, 2004 @ 23:07

    Hoppas du gillar den … hör av dig när du lyssnat! 🙂

  4. Mats Andersson
    mars 1st, 2004 @ 17:59

    Tack för tipset, Jonas! Hon är bra, skivan är bra, den snurrar i min CD just nu. In and out of love är svår att väja sig mot, tillsammans med förstaspåret och en del andra. Det är en skiva som växer med antalet lyssningar märker jag.

  5. Mats Andersson
    mars 1st, 2004 @ 17:59

    värja sig mot heter det. 🙂

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin