Blind Höna

Sedan 2001

Moderna hieroglyfer

24 oktober 2002 | 1 kommentar

En av de saker jag samlar på är moderna hieroglyfer: de svårbegripliga symboler, som man ofta kan hitta på elektroniska apparater, men ibland också på webbplatser.
Det är oklart vilket språk dessa fantasieggeande lämningar egentligen representerar. Vi vet inte hur det kan ha låtit, eller vilka som kan tänkas ha talat det; kanske var det, som en del hävdar, njineer-folket.
Teleknapp För att dechiffrera dem krävs en viss språklig uppfinningsrikedom. Fast ofta är deras betydelse uppenbar; det svåra är istället att begripa varför detta tecken placerats i just det sammanhang där vi hittar det.
Ta symbolerna här till vänster till exempel. De hittades på telefoner av märket Alcatel. Forskningen är enig om att den övre symbolen har innebörden ”Dra åt skogen”.
teleknapp2På samma sätt tycks det uppenbart att den nedre symbolen betyder ”Gå i fängelse. Gå direkt i fängelse, utan att passera Gå”.
Vad vi idag inte vet är varför dessa funktioner fanns med på en telefon. Sannolikt har det att göra med någon form av kult eller religion.
Vet du fler hireoglyfer av det här slaget? Tipsa i så fall forskningen.

Kommentarer

En kommentar to “Moderna hieroglyfer”

  1. goooooogar
    september 7th, 2005 @ 20:18

    jag är mycket ointreserad. det är inte alls så fachinerande som jag hade trott.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin