Blind Höna

Sedan 2001

Tårtbottentestet

18 januari 2003 | Ingen har kommenterat än

Strax före jul meddelade 3G-spelaren Orange att de lägger ner och drar sig ur 3G-satsningen i Sverige. Det är nu en månad sedan. Men deras sajt, www.orange.se, är fortfarande blank och fin som en julapelsin.
”Hej”, hälsar förstasidan. ”Vill du veta vad som händer på Orange Sverige AB?
Under tiden vi bygger vårt 3G-nät kan du gå in på vårt pressrum
och läsa de senaste nyheterna.”
”Just nu bygger vi nätverk för den tredje generationens mobiltelefoni (UMTS) i Sverige. Orange är redan framgångsrikt över hela världen och vi ser fram emot att bygga och lansera en framgångsrik verksamhet i Sverige. (—) the future’s bright, the future’s Orange”
På andra sidor kan du söka jobb på Orange (men räkna inte med mycket respons).
Ungefär samtidigt som Orange drog sig ur 3G köpte vi en förpackning färdiga tårtbottnar (3L – det vill säga tre lager). Fabrikstårtbottnar är ju kända för att kunna ligga hur länge som helst, utan att börja mögla.
Så nu startar Hönan ett litet vetenskapligt experiment: en tårtbotten, och en sajt för ett fallet high tech-företag – vilken håller sig fräsch längst?
Fortfarande är det egendomligt att så många företag inte förmår använda webben till det den en gång sades vara så bra på: att snabbt komma ut med information.
Hur påverkar till exempel Oranges nedläggning partnerföretagen Vodafone och 3? Den som vänder sig till webben får tji. Inget av dem har idag, en månad efter beskedet, några kommentarer alls till Oranges fall på sina sajter. Inga försäkringar om att det inte påverkar utbyggnadstakt eller det egna företaget. Ingenting.

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin