Blind Höna

Sedan 2001

Rätt tänkt

30 april 2003 | Ingen har kommenterat än

Jag brukar inte bry mig om alla ”vi klassificerar dig”-sidor (”Vilken Star Wars-figur är du?”) som dyker upp på nätet. Men Peter på Nätkratur gjorde mig uppmärksam på BBCs test ”What kind of thinker are you?” och av någon anledning provade jag.
Resultat: jag är en ”linguistic thinker”, vilket väl inte är så tokigt med tanke på att jag hade VG på den senaste tentan i lingvistik.
Som karriärförslag ger BBC ”Journalist, Librarian, Salesperson, Proof-reader, Translator, Poet, Lyricist”, och eftersom jag verkat som fem av dessa sju (om man räknar informationsarkitekt som en sorts bibliotekarie, vilket många gör) antar jag att jag hamnat hyfsat rätt i livet. Kvar att bocka av: poet – med eller utan ackompanjemang.
Men vad skulle jag då göra sen? BBC hävdar också att ”Other Linguistic Thinkers include William Shakespeare, Sylvia Plath, Anne Frank”. Det som framför allt förenar dessa tre är ju att alla är döda. Kanske bäst att försöka skjuta på diktskrivandet så länge som möjligt. Jag undrar förresten hur Will et consortes kunde göra BBCs test – en hinsides internetuppkoppling kanske?
Testet är en del av en rätt snygg sajt om Leonardo da Vinci.

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin