Blind Höna

Sedan 2001

Förvakad

7 juli 2003 | 1 kommentar

(Kl 02.08)
Jag är trött. Jag har förvakat mig.
Men den här tiden på året förmår jag helt enkelt inte gå och lägga mig. Sommarnatthimlen har en färgskala som jag inte kan se mig mätt på. Och klockan tre, strax innan gryningen, står jag på balkongen och lyssnar på koltrastar och hundra andra fåglars röster. Och sedan färgas himlen sakta röd, och speglar sig i grannhusets fönster.
Det verkar som knark, som centralstimulantia: jag kommer inte i säng. Fast sen kommer förstås baksmällan: huvudvärk och trötthet. Men nästa kväll och natt är det samma sak igen: jag kan inte låta bli.

Kommentarer

En kommentar to “Förvakad”

  1. Daniel P
    juli 18th, 2003 @ 15:52

    *Med ett brett leende på läpparna*
    Jag känner igen mig själv i varje ord i denna artikel. Att få höra fåglarnas ”kvitterfoni” och se himlen i alla dess färger är något jag bara får tillfälle att njuta av under semestertider på sommaren.
    Om jag tillåts spinna vidare på temat vill jag dessutom passa på att tipsa om att man närmar sig överdos av denna obeskrivliga känsla när man i trevligt sällskap får avnjuta en konjak i kombination med en tjock cigarr i multimediaupplevelsens nattskimmer.
    Detta är ett tips till alla livsnjutare, hoppas alla någon gång får tillfälle till att uppleva detta.
    Trevlig sommar!

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin