Blind Höna

Sedan 2001

Nephew of Napster

30 juli 2003 | Ingen har kommenterat än

Med tanke på notisen om ”Son of Napster” är det väl lika bra att kasta fram den här idén också, som jag haft sedan -99. men aldrig gjort något av:
När man flyger erbjuder flygbolagen (i alla fall på längre rutter) upp till dussinet kanaler med musik i skilda genrer. Ändå tar många med sig sin egen mp3-spelare, portabla CD eller Walkman, för att lyssna på just sin egen musik. Men dessa kan eventuellt störa planets elektroniska utrustning; under start och landning får man inte ha dem på.
Vad jag föreslår är att flygbolagen inkluderar ett antal megabytes hårddiskutrymme på flygbiljetten (för de som vill – kanske på ungdomsbiljetter till att börja med). Har du bokat en plats på ett plan får du ett ftp-konto dit du kan ladda upp din favoritmusik (western swing, ryska romanser eller death metal). Hur stort utrymme man får kan avgöras av priset, och av hur lång flygningen är.
Före start tankas varje plan med de filer passagerarna har laddat upp. Men åtkomsten styrs av din biljett: din musik är bara åtkomlig från den stol där du sitter, så någon ”olaglig” fildelning förekommer inte.
Och efter din flygtur raderas dina filer – såvitt du inte betalar för att ha dem liggande till nästa flygning. ”Frequent flyers” har kanske rabatt eller extra stort lagringsutrymme.
Tipset går även till SJ, eftersom hörlurar erbjuds åtminstone på X 2000 (men bara med P1, P3 och en muzak-kanal, om jag minns rätt).

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin