Blind Höna

Sedan 2001

Erins egenart!

27 november 2003 | 1 kommentar

Omslag för Erin McKeowns CD DistillationErin McKeown, funk-folk-jazz-singer-songwriter. Kom ihåg var du läste det först. Hon är helt okänd i Sverige, men hennes röst och gitarrspel på låtar som ”Queen of quiet”, ”Blackbirds” och ”La petite mort” – från CDn ”Distillations” – är rena sensationen.
Och nu är hon på turné i Europa – var hos Jools Holland i BBC härom veckan. Tyvärr inte till Sverige.
”Distillations” är från 2000 och oemotståndlig därför att den är så sparsmakad. Det låter verkligen som hon sitter i mitt vardagsrum och lirar.
I år har hon kommit med skivan ”Grand” som är mer producerad och (tyvärr) en aning mer mainstream.
www.erinmckeown.com finns smakprov på en del låter (Real Player-format). Man kan höra en snutt av Blackbirds från Distillations; däremot inte ”Queen of quiet”.
Från amazon.com kan man dock ladda hem en remixad version av ”Queen of quiet” med mer trummor och körer, plus en adderad coda. Nu är CD-originalet betydligt mer dramatiskt och sensuellt, med en naknare röst, ett mycket mer framträdande gitarrspel och dramatiska pauser. Men den här versionen ger i alla fall en försmak av Erins röst och egenart.

Kommentarer

En kommentar to “Erins egenart!”

  1. ChrisB
    december 3rd, 2003 @ 17:58

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin