Blind Höna

Sedan 2001

Märk-värdig lillebror lillasyster

25 maj 2004 | 9 kommentarer

Storasyster har fått tag på en tuschpennaStorebrorStorasyster får tag på en tuschpenna, och så blir det så här med lillebror lillasyster…
Och vad sägs om denne amerikanske kusin till Emil i Lönneberga (”jag skulle bara se om jag fick in huvudet i hålet i ryggstödet”)?
Den något osannolika källan till de här bilderna är den amerikanska marinen(!), som samlar material kring arbetsmiljö och säkerhet i vardagen på sajten Naval Safety Center.
Varje vecka publicerar de ett nytt ”Photo of the week” – med kommentarer, förstås (läs hela texten om storebror storasyster och tuschpennan). Det behöver alltså inte uttryckligen ha med militären att göra, och många av bilderna skickas in av läsare runt om i USA. (Register över alla tidigare bilder finns. En del är läskigare än de här ganska oskyldiga.)
Det här är ett bra exempel på hur lättare material kan locka läsare till en allvarlig sajt – något jag skrev om i På Kornet-artikeln ”Praktiska tips för intranätsredaktörer” – och i Blind Höna-notisen ”Vikten av till synes triviala saker”.

Kommentarer

9 kommentarer to “Märk-värdig lillebror lillasyster”

  1. Tommy
    maj 25th, 2004 @ 11:55

    Missa inte deras underbara samling av förvirrande skyltar, som finns i en PowerPointpresentation på http://www.safetycenter.navy.mil/presentations/seasonal/signs.htm

  2. Martin Edenström
    maj 25th, 2004 @ 11:59

    Toppen. VB:ad till gudsonens moder.

  3. Carina
    maj 28th, 2004 @ 18:24

    Läser här gör jag ju dagligen; just nu vill jag mest bara önska en Glad Pingst!

  4. Jonas
    maj 29th, 2004 @ 00:11

    Tack så mycket – och detsamma tillönskas alla läsare av Blind Höna!

  5. J E Thelin
    maj 30th, 2004 @ 07:13

    Flera av skyltarna i Naval Safet Centers PP-presentation är från olika Photoshoptävlingar och alltså helt fejkade.
    Sen vill jag inte vara helt skrytig, men Supertrevligt.com hade just den där bilden med tuschpennan för över två år sedan.

  6. Jonas
    maj 30th, 2004 @ 19:57

    JE: Klart du vill skryta lite. Och varför skulle du inte göra det? Supertrevligt/Gärningsmannaprofilen är en kaxig blogg som snart kommer upp på listan över läsvärda bloggar – så fort jag hinner uppdatera sidan …

  7. Sanna
    maj 30th, 2004 @ 23:37

    Sen är det inte storebror som ritar på lillebror utan det är två töser på bilden 😉

  8. Jonas
    maj 31st, 2004 @ 06:43

    Du har rätt!! Där ser man [sic!] – mitt mansperspektiv lurade mig, och jag läste inte ens innantill (eller uppfattade inte vad jag läste). Skämsigt värre. Ska ändra så fort som möjligt.

  9. J E Thelin
    juni 1st, 2004 @ 07:37

    Tackar, Jonas. Jag har för mig att du är med på min lista, men jag ska försäkra mig om detta.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin