Blind Höna

Sedan 2001

Kunglig vältalighet

11 januari 2005 | 8 kommentarer

Republikanen i mig säger nej, men retorikern säger ja, ja. Man måste nog erkänna att kungens tal faktiskt var riktigt, riktigt bra.

Kommentarer

8 kommentarer to “Kunglig vältalighet”

  1. kris
    januari 11th, 2005 @ 03:37

    Håller med. Kungens tal var riktigt bra. För första gången någonsin. Förmodligen har han helt enkelt äntligen svalt stoltheten och låtit en professionell talskrivare göra alltihopa åt honom.

  2. Annica Tiger
    januari 11th, 2005 @ 08:21

    ”Jag önskar jag hade ett bra svar. Tänk om jag, som kungen i sagorna, kunde ställa allt till rätta och sluta berättelsen med ”att sedan levde de lyckliga i alla sina dagar”. Men jag är, precis som Ni, bara en sörjande, sökande medmänniska.”
    Innebär detta att han tänker abdikera? Det vore ju i inte så dumt. Kungar hör sagornas värld till och inget som hör hemma i ett modernt samhälle.
    Annica

  3. Annica Tiger
    januari 11th, 2005 @ 08:22

    Fast talet i sig var bra och det märks att det var skrivet av ett proffs.
    Annica

  4. Henrik Sundström
    januari 11th, 2005 @ 22:53

    Jag är republikan, men vad skulle vara alternativet till kung som statschef i Sverige? Att ha en president har jag alltid tyckt, men vem 17 skulle det vara i dagens läge?
    Göran? Mona? Bildt? Absolut inte.
    Nej, jag tycker att vi skulle få välja en kung! Detta är ett alternativ som jag aldrig hört i modern tid, men betänk att den nuvarande kungasläkten valdes in – iofs av en begränsad del av befolkningen – och i dagens Sverige kunde valet gå till på ett demokratiskt sätt.
    En person jag i så fall skulle rösta på är Jan Guillou. Han är redan så majestätisk och högdragen, dessutom med franska anfäder som man säkert skulle hitta lite blått blod hos om man ansträngde sig lite 😉
    Länge leve kungen i fyra år!

  5. erich
    januari 12th, 2005 @ 11:51

    Det är inget som stoppar att CG väljs till president förutsatt att han skulle ställa upp i ett eventuellt framtida presidentval. Observera att du ej väljer en kung då utan CG, då konungatiteln skrotas med införandet av republik.

  6. olle
    januari 15th, 2005 @ 01:41

    Som sagt, han har skickliga talskrivare och PR/MR konsulter. Har gjort en rejäl populäritetsresa senaste veckorna.
    Kung eller president? Vadå? Vi har ju statsminister…

  7. JET
    januari 16th, 2005 @ 12:41

    Den som tillskriver Knugen äran för talet bör se hans första kommentar efter katastofen och fråga sig vad det är för imbecill typ som behöver manus för att säga ”Jag och min familj känner med de drabbade”, eller vad det nu var han sa.

  8. jonas
    januari 16th, 2005 @ 13:01

    Det är Ann-Christine Jernberg, hovets tf informationschef, som skrivit talet, hävdar DN Kultur.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin