Blind Höna

Sedan 2001

Klicka inte där i Norge

27 april 2005 | 5 kommentarer

Jag är i Norge och gör användartester för ett nordiskt intranät. Överraskande resultat: fyra av fem testpersoner är helt oförstående till att man kan komma åter till förstasidan genom att klicka på företagets logotype uppe till vänster på sidan.
Det är ett faktum – men jag har ingen aning om varför det är så. Och jag kan inte minnas att det är något problem vid svenska tester jag gjort. Visst använder många i första hand back-knappen, eller letar kanske efter en särskild ”Hem”-länk – men de brukar ändå använda detta sätt om de tidigare metoderna inte funkar…

Kommentarer

5 kommentarer to “Klicka inte där i Norge”

  1. N|.
    april 27th, 2005 @ 09:15

    Jag vet inte men den här postningen blir liksom väldigt komisk 🙂 i skenet av alla norgehistorier 😀

  2. Johnny
    april 27th, 2005 @ 11:08

    Antagligen har jag lite norskt blod i mig. Jag kom på, att det var nog inte förrän jag blev bekant med bloggar, som jag ”lärde mig” att logotypen ofta är en hemlänk.

  3. Nikke Lindqvist
    april 27th, 2005 @ 13:04

    Glädjande resultat tycker jag som just har gjort klart en sajt där loggan inte är länkad över huvud taget. Den är försedd med Hem-länk, men förstasidan blir allt oftare i dessa sökmotorberoende dagar, mindre intressant än undersidorna eller kategorisidor.

  4. Daniel
    april 27th, 2005 @ 16:45

    Varför inte länka loggan OCH ha hem-länk? Skadar ju inte, sajten blir bara mer flexibel för de som förväntar sig att loggan är just länkad.

  5. jonas
    april 27th, 2005 @ 19:32

    Daniel: Jodå, det blir säkert vår rekommendation till designteamet. Som du säger kostar det inget och gör bara sajten mer flexibel.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin