Blind Höna

Sedan 2001

Bortförklaringarnas marknad

19 december 2005 | 1 kommentar

”Spelbolaget ATG var medvetet om riskerna i de tekniska systemen som möjliggjorde att tre tonåringar kunde länsa privata bankkonton och öppna konton i falska namn hos ATG. (…)
– Vi hann aldrig implementera alla säkerhetssystemen innan ede här tre herrarna var framme, säger [säkerhetschefen] Magnus Lunner.

Marcus Qvennerstedt [vid Finanspolisen] vill inte lägga någon skuld på säkerhetschefen.

– Han har säkert gjort allt som står i hans makt för att systemen ska vara så säkra som möjligt. Jag tror att säljsidan, som ser detta på ett helt annat sätt, har kört över säkerhetschefen.”
Metro: Kontobedrägerierna kunde ha stoppats, 16 dec 2005

Marknadsavdelningen får tyvärr inte yttra sig i Metro över hur de ser på säkerhetsfrågorna. Men säkerhetschefen citeras ha sagt

”- Det är riktigt att Finanspolisen upplyste oss om riskerna, men all affärsverksamhet bygger ju på ett risktagande, säger ATGs säkerhetschef Magnus Lunner.”

Nå. i de flesta fall brukar det förstås vara företagets pengar som riskeras i nya affärssatsningar – inte kundernas…

Kommentarer

En kommentar to “Bortförklaringarnas marknad”

  1. Patrick
    december 19th, 2005 @ 16:00

    Häpnadsväckande… hur man kan komma undan med ursäkten att man inte hann implementera säkerhetssystemet innan lansering är bortom min förståelse.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin