Blind Höna

Sedan 2001

Note to selves: pluralis longevitalis

14 augusti 2006 | 4 kommentarer

Poeter som begått självmord använder i större utsträckning ”jag”, ”mig” och ”min” i sina dikter, och mer sällan ”vi”, ”oss” och ”vår”, berättar en faktaruta till artikeln ”Shiny happy people” i Discover (augusti 2006 – faktarutan endast i papperstidningen).
Studien publicerades i Journal of Psychosomatic Medicine år 2001. Vi ska låta det bli ett memento till oss i vårt fortsatta skrivande här på bloggen.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer

4 kommentarer to “Note to selves: pluralis longevitalis”

  1. Anna
    augusti 14th, 2006 @ 17:38

    Ett memento mori, tycks det oss …

  2. Bengt O.
    augusti 14th, 2006 @ 18:47

    Ja men det var ju alldeles utmärkt. På Ordet har vi, sedan tidernas begynnelse använt oss av denna form, ofta till vissa läsares förtrytelse.

  3. Thomas
    augusti 26th, 2006 @ 08:36

    Bra poäng! Och för att göra det lite mer komplicerat:
    I The Possibility of an Island skriver Michel Houellebecq en i dubbel mening självbiografisk — dels därför att det är en 25:e generations klon som ser tillbaka på sin första generation, dels därför att den har lånat detaljer ur Houellebecq’s eget liv — historia om sitt alter ego, poeten (stand-up komikern) David som til sist begår självmord. (har den aktuell för jag har just skrivit lite negativt om den här)
    Thomas

  4. Thomas
    augusti 26th, 2006 @ 08:39

    Oops, trodde man kunde skriva html i kommentarerna; här är länken jag hänvisar till allra sist: http://www.corporeality.net/museion/index.php?p=443

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin