Blind Höna

Sedan 2001

Bloggar i Agenda

24 september 2006 | Ingen har kommenterat än

Agenda, SVT, idag söndag:

”När medborgarna gör journalisternas jobb
Alltfler ”medborgarjournalister” publicerar sina egna bilder och texter på nätet och når en mångmiljonpublik över hela världen, på egen hand, utan hjälp av etablerade medier.
Reportage om tre unga killar i USA, som på sin egen dator gjort filmen Loosechange – om terrorattacken i New York. De laddade upp sin film på internet och, hittills har 11 miljoner människor sett den.”
SVT: Agenda, 24 sep 2006

dc_casewrap.gifLoosechange är en mycket suggestiv film, det är det ingen tvekan om. Mer tveksamt kanske, om de som gjort den verkligen är ”grassroot journalists”. De flesta bloggare är inte så mycket grassroot journalists som grassroot editors – som sammanställer vad andra rapporterat eller letat fram. Det sticker killarna bakom Loosechange inte under stol med. På sin sajt säger de

”The information in Loose Change 2nd Edition is widely available to the public. We have done nothing extraordinary in terms of research. We also do not take credit for these people’s hard work.”
loosechange911.com: Evidence

Redaktionen för Agenda har haft en del kontakt med mig inför programmet. De frågade bland annat om den svenska bloggosfären (jag pekade bland annat till Hans Kullins undersökning).

De undrade också om man kunde plocka fram någon svensk bloggare som representerade bloggandet. Jag avböjde; jag menar att det vore att förminska bloggfenomenet. Bredden är det intressanta med själva bloggandet.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin