Blind Höna

Sedan 2001

Rädda Frank Zappas arkiv

2 april 2016 | Ingen har kommenterat än

frank zappa

I höstas var jag i Uppsala och hörde Zappa plays Zappa: Dweezil Zappa spelar sin pappa Franks musik. Det låter proffsigt – men det är fascinerande att inse hur mycket av det unika i musiken som hängde på Franks karisma på scenen och som bandledare.
Dweezil är mest en hygglig kille som till och med tar upp en ung grabb ut publiken som får spela på hans (och Franks) gitarr.

Frank Zappa kändes farlig, oberäknelig. Ett mysterium.
– Han hanterar mikrofonsladden som en tiger för sin svans, sa Maria von Vegesack (wherever she is!) fascinerat där vi satt på första bänk på Konserthuset i Stockholm.
Om Frank hade tagit upp en på scenen vet man inte vad som hade hänt med en.
Niklas Karlsson (wherever he is!) tog den strålande bilden. Någonstans har jag förmodligen det riktiga fotot; det här är avfotograferat från en tidning jag var redaktör för då och där vi publicerade den.

Zappa hade mer ordning på sitt arkiv än jag – ett helt ”vault” med filmer, inspelningar och dokument. Men det behöver bevaras, innan tejper och papper vittrat sönder.

Nu kan du backa Alex Winters projekt för att digitalisera Franks arkiv och göra den definitiva dokumentärfilmen om Frank – ”a monumental outsider genius”. Fem dagar kvar!

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin