Blind Höna

Sedan 2001

Swearing is good for you: En jävla bra bok

8 januari 2022 | Ingen har kommenterat än

omslag Swearing is good for
Den här boken uppskattade jag mycket. Särskilt kapitlet om kvinnors svärande – hur skiljer det sig i produktion, och hur bedöms det av lyssnare/mottagare? Som författare till två böcker med ”Jävla” i titeln kan jag konstatera att de förmodligen hade tagits emot lite annorlunda om jag varit kvinna.
Kapitlet om chimpansers svärande var också intressant.

Emma Byrne är inte lingvist, men PhD i robotik, forskare inom AI och vetenskapsjournalist, och boken verkar stå på gedigen forskningsgrund – bibliografin har över hundra referenser till vetenskapliga arbeten. För övrigt tre från svenska forskare: Arne Öhman, Magnus Ljung och Markus Karjalainen.
Många roliga iakttagelser och kommentarer!

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin