Blind Höna

Sedan 2001

Robinson-Jan E bekräftar SMS-paradoxen

18 januari 2002 | Ingen har kommenterat än

När Jan Emanuel Johansson kom hem till informationsstressen efter två månader på Robinson-ön sade han upp prenumerationen på alla dagliga nyhetsbrev, skar ner sitt deltagande i debattforum på nätet, och slängde all epost som lagrats. ”Jag fick verkligen användning för delete-knappen,” berättar han för Computer Sweden idag.
Men en sak kunde han inte släppa: SMS-meddelandena. ”Direkt när jag kom hem från Kittelfjäll kom ett nytt SMS så fort jag raderade ett gammalt och om någon lägger tid på att skicka SMS måste man ju svara.”
I Kornet-artikeln Det stora SMS-mysteriet, eller: Varför användarvänlighet inte räcker den 10 januari resonerade jag om varför en så användar-ovänlig teknik som sms faktiskt används. Svaret, skrev jag. är att ”… eftersom vi vet hur krångligt det är, [kommer vi] att värdera den ansträngning som avsändaren gör högre” – och därför anstränga oss att svara.
Användbarheten blir därför hög just därför att ”användarvänligheten” är låg. (Tack igen till Tommy som hittade artikeln i Computer Sweden.)

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin