Blind Höna

Sedan 2001

En ny högtidsdag

13 september 2002 | 2 kommentarer

De som styr oss vill görna ta bort en eller annan helg ur almanackan. Om det nu blir trettondagsafton eller pingstafton som ryker vet jag inte.
Eftersom det just idag står klart att vi fått bankens klartecken till ett nytt, större lån, för att flytta till den större bostad vi så väl behöver, föreslår jag en ny, alternativ högtidsdag: förfallodagsafton, det vill säga kvällen innan dagen när lånet ska avbetalas.
Förfallodagsafton firas traditionellt med blodpudding och vatten. (Äran för att ha hittat detta underbara nya ord tillfaller min gamle vän Anders Malmsten, någon gång vid tiden för villaköpet för flera år sedan.)

Kommentarer

2 kommentarer to “En ny högtidsdag”

  1. Mats
    augusti 9th, 2005 @ 07:31

    Ny högtidsdag skapad:
    14:e mars är nu officiellt ”Oxfilé och avsugningsdag”. Enkelt, effektivt och självförklarande. Denna högtid har skapats så att ni kvinnor till slut har en dag då ni kan visa er livskamrat precis hur mycket ni älskar honom. Inga kort, inga blommor, inga speciella ställen att gå ut på – namnet på högtiden förklarar alltihop. Ge honom oxfilé och en avsugning. Det är allt.

  2. jonas
    augusti 14th, 2005 @ 19:20

    Och vad gör du på högtidsdagen för henne?

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin