Blind Höna

Sedan 2001

Fler webbloggar

12 september 2002 | Ingen har kommenterat än

Vad en webblogg egentligen är väl lite oklart. För mig är det viktigaste att den har en personlig röst, en egen stil.
Jag har tidigare tipsat om Erik Stattins mymarkup.net och Gustav Holmbergs Det perfekta tomrummet (som nyligen bloggade om hur det kan komma sig att en ny, datoriserad bibliotekskatalog är sämre än den tidigare).
Nätkreatur av Peter Löfgren i Helsingfors är också en ny, trevlig webblog (eller webbkrönika, som det nu böjar kallas).
Dessutom har Tommy nu tagit upp nyhetsförmedlingen på webblogg.net igen. Genomgången av försvunna domännamn, som IAmCarbonatedMilk.com eller HoneySorryIAmWrong.com (också på salon.com) måste du bara läsa!
Avgränsningen mellan en webblogg och en dagbok på nätet är inte alltid så klar. En del webbloggar handlar mest om vad bloggaren hyrde för film igår och åt till frukost i morse, och det är ungefär lika intressant som det låter. Men så snubblar man över någon som faktiskt tar tag i en och ruskar om; – som Eva på karlavagnen.nu (klicka på ”Dagbok”) – någon som faktiskt berättar om det där vi alla kämpar med: pengar, barn, självkänsla, kärlek, på ett sätt som känns alldeles trovärdigt.

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin