Blind Höna

Sedan 2001

För ofrivilliga fotografer

21 september 2002 | Ingen har kommenterat än

Min bok ”Att skriva för webb är att skriva för publik” är till stor del avsedd för ovana skribenter, till exempel för dem som plötsligt fått ansvar för att försörja företagets webbplats med texter.

Göran Segeholms "Den ofrivillige fotografen"En motsvarighet på bildområdet är Göran Segeholms bok ”Den ofrivillige fotografen”. Den är tänkt just för dem som tvingas fotografera, utan att de känner sig som fotografer.

Länge har webben varit ett rent textmedium, men med digitalkamerornas intåg, större bandbredd hos mottagarna, och publiceringssystem som blir bättre på att hantera bilder, blir förutsättningarna för lägga in bilder på sina sidor bättre.

”Den ofrivillige fotografen” är inte direkt skriven för webben; men jag tycker man har stor nytta av råden i alla fall.

Just nu kan man köpa boken på rea för bara 50 spänn från Redaktörsförningen interna mediers webbshop, vilket är ett rent fynd.

Du kan läsa mer om boken såväl hos redaktörsföreningen (via länken ovan) som på Göran Segeholms egen sajt, som är ovanligt ren och snygg. (Göran har dessutom ”kommit ut” som mummie – efter Blind Hönas definition…)

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin