Blind Höna

Sedan 2001

Antagningen, antagligen idag

15 oktober 2002 | Ingen har kommenterat än

Idag är sista anmälningsdagen för vårterminens utbildningar vid Stockholms Universitet.

Dagens absolut viktigaste besked är naturligtvis om det räcker att skicka ansökan med posten idag, eller om den måste lämnas in under dagen. Det borde naturligtvis stå på www.su.se:s förstasida.

Men nej. Och, klickar man på länken Anmälan, antagning får man bara en allmän text om hur många kurser som ges. Var kan det finnas?

Ingenstans, således. Jag försökte igen: jo, det fanns mitt inne i texten på sidan Viktiga datum – i en parentes (poststämpelns datum gäller). Jag hade missat det när jag jagade igenom sidorna, för jag föreställde mig en tydlig rubrik eller festilad text.

Stockholms universitets webb är inte dålig. Men exemplet visar dels hur besvärligt det är att sätta rubrik på och sortera information; dels hur svårt det är (för många organisationer) att hantera mediet (se också På Kornet-artikeln om Rötmånad på webben).

Dagliga uppdateringar är onödiga för de flesta webbplatser. 99 dagar av hundra struntar användarna i dem. Men en särskild dag går vi dit, och förväntar oss den mest relevanta informationen för dagen. Driver du en sajt är det viktigt att identifiera just de där dagarna, och fråga dig: vad vill användarna veta just idag?

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin