Blind Höna

Sedan 2001

Vikten av till synes triviala saker

27 januari 2004 | 2 kommentarer

Manne skriver apropå På Kornet-artikeln ”Praktiska tips för intranätsredaktörer”:

”Håller helt med dig angående vikten av att sockra t ex ett intranät eller webbplats med något som roar, intresserar eller på annat sätt får folk att reagera. Ofta är det de små sakerna som gör det. Vi brukar till exempel ge rådet att köpa in / länka in på något sätt dagens TV-tablåer eller väder. Tänk om man kunde prenumerera på lokala RSS-feeds med familjesidorna från alla tidningar…

hallandswebbis.jpgLiten anekdot: På Landstinget Hallands webb (www.lthalland.se) såg vi för många herrans år sen en intressant effekt av att sköterskorna på BB började publicera bilder på nyfödda (Landstinget Halland är ”the original home of the webbis”…): markant ökad besöksfrekvens, brev med glada tillrop och spontana kommentarer från personer av typen ”Sen ni började publicera bilder på webbisar har jag www.lthalland.se som startsida, de ÄR ju så gulliga!”

Vi har till och med tagit fram små enkla funktioner med vilka webbisar kan syndikeras till andra webbar. Det vore ett fint sätt att ”smyga” ut nyheter och annan samhällsinformation i ett roligt sammanhang:, ett foto på den senaste webbisen, kanske ingressen från den senaste nyheten och om du klickar på webbisen hamnar du på en sida där du automatiskt får dig lite information från Landstinget till livs.”

Fler landsting som har webbisar på sina förstasidor är Kalmar, Sörmland, Kronoberg, Gävleborg, Västernorrland, Norrbotten.

Men Hallands sida har bäst funktioner: där finns inte bara bilder, utan man kan också gratulera föräldrarna och skicka webbisen som ett mejl.

Inget landsting verkar dock använda själva webbis-sidan till att i förbigående smyga fram info, som Manne föreslår.

(Manne har för övrigt webloggen hultberg.org.)

Kommentarer

2 kommentarer to “Vikten av till synes triviala saker”

  1. Niklas Johansson
    januari 27th, 2004 @ 15:49

    Kul och smart idé! Jag trodde inte att PUL tillät det, men på något vis hamnar det väl utanför den lagen då.
    Vänliga hälsningar
    Niklas

  2. Jonas
    januari 27th, 2004 @ 16:16

    Blivande föräldrar måste redan före förlossningen underteckna ett formulär om att de godkänner publicering. Så klarar man PUL.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin