Blind Höna

Sedan 2001

Behöver USA genomgå en social revolution?

31 maj 2004 | Ingen har kommenterat än

Lennarts webbkrönika från Det Progressiva USA har snabbt blivit en bra central för länkar och kommentarer kring den vänsterliberala debatten i USA.

Lennart har givetvis också egna inlägg och åsikter, bland annat om bloggar och DN-artiklar, eller den här om en annan syn på utvecklingen i USA:

”Från att USA idag är oförmöget att införa ett modern måttsystem, till att det inte har kraft att modernisera sitt helt inadekvata valsystem, sitt rättsväsende, sitt alltmer korrupta ekonomiskt system, sitt transportsystem, sina skolor, situationen för de 24% av befolkningen som har löner de inte kan leva på, den tilltagande miljöförstöringen, frånvaron av allmän sjukförsrökring, mm mm mm. Man ser mer och mer ett samhälle som är ”in denial” som man säger. Som inte inser att landet, liksom de gamla Ryska och Ottomanska kejsardömena inte har ork att reformera sig.

Fyra år till av en sådan politik – det verkar mer och mer tydligt att John Kerry kommer att förlora rejält – kommer att göra USA så anakronistiskt att landet kommer att utgöra en stor fara för resten av världen. Saneringen, om den någonsin kommer, kommer att kosta ofantliga belopp.

Jovisst finns det moderna fickor i landet. USA är världens enda supermakt som helt dominerar omvärlden.
Men precis som Soviet, som också dominerade stora delar av världen, så är landets sociala infrastruktur mer och mer ålderdomlig.

Men vad behövs för att få landets innevånare att inse att landet behöver demokratiska majoritetsval till president, ett modernt måttsystem, ett mindre ekonomiskt polariserat samhälle mm mm? Vad skulle behövas för att en ”sammhetsrevolution” av Tjeckoslovakist modell skulle växa fram i USA?
Behöver USA genomgå en social revolution?”

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin