Blind Höna

Sedan 2001

Tidig elektronmusik

9 november 2004 | 1 kommentar

pop_natlab.jpgRiktigt kul reportage om tidig elektronmusik i Reporter i P1 på måndagskvällen (8 november 2004).
Men berättar de var man kan få tag på den färska CD-boxen ”Popular Electronics – Early Dutch Electronic Music from Philips Laboratories”? Icke!
Men den är utgiven av holländska Basta Music och kan beställas därifrån; kostar f.n. 57 euro.
Hos Basta kan man som smakprov lyssna på underbara Whirling av Tom Dissevelt och på Mechanical Motions av Kid Baltan. (Uppdatering 2007: mp3-spåren finns inte kvar längre.)
En given julklapp, om man står ut att hålla sig så länge!

Kommentarer

En kommentar to “Tidig elektronmusik”

  1. Dennis Nilsson
    oktober 7th, 2005 @ 22:07

    Hejsan!
    Jag gillar all slags alternativ musik. Elektronmusik, konkret musik, minimalistisk, ambient, enviroment…you name it!50-talets elektronmusik har ett speciellt sound jag blir nostalgisk över. Jag brevväxlade med Rune Lindblad länge och har många tidiga saker av honom på rullbad och på kassett. Och till det många rariteter av exprimentell musik, elektronmusik. DElar gärna med mig av inspelningar och diskuterar det. Har själv gjort mycket,men utan att försöka ge ut det. Det är för ”smalt”.
    Jag har lyssnat på P2:s Studio Onsdag, Megafon och div, danska program i 25 år nu och samlat på skivor, band av all alternativ musik och kan säkert göra en del nytta hit och dit
    MVH, Dennis

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin