Blind Höna

Sedan 2001

Microsoft: bloggtjänst för massorna

2 december 2004 | 7 kommentarer

Microsoft meddelar att de erbjuder en egen blogtjänst: MSN Spaces.
”This is for the masses,” säger den ansvarig på Microsft. Han förutspår att med Microsft kommer att antalet bloggar att expandera ”at a pace that has not been seen before.”
”Amazing, if true, since blogging has recently undergone a period of exponential growth”, kommenterar Mark liberman på Language Log: ”Blog” wins.

Kommentarer

7 kommentarer to “Microsoft: bloggtjänst för massorna”

  1. Bengt O.
    december 2nd, 2004 @ 20:40

    Jag har lagt upp en liten test på
    http://spaces.msn.com/members/ordet
    Det är bra tänkt men jag tror inte ni behöver vara oroliga – det är som att jobba i sirap (om jag säger så). Jag hade hellre sett något baserat på FrontPage.
    🙁 skrattar trött åt den exponentiella vitsen.

  2. Gustav
    december 2nd, 2004 @ 20:56

    Bengt: varför står det (c)Microsoft och inte (c)Bengt O. på bloggen?

  3. Bengt O.
    december 2nd, 2004 @ 23:20

    Gustav: säkert ännu en dj-v-lsk intrig från Redmont. Vi får se om de stämmer mig för att ha lagt upp samma text på min ”normala” blog.

  4. Fredrik
    december 3rd, 2004 @ 20:36

    Bengt, du har ju gett dom en icke-exklusiv rätt att kopiera och publicera ditt material när du la upp inlägget (du läste väl avtalet!). Antar att deras jurister tyckte att dom förtjänat ett eget litet (c) när dom nu ansträngt sig så mycket. Och delar av sidan (stylesheets, etc) är ju faktiskt deras.
    Sajten var betydligt kvickare när jag la upp min testsida, men nu verkar dom ha bytt oljan mot sirap. Antar att alla vill prova, samtidigt.

  5. Fredrik
    december 3rd, 2004 @ 20:41

    Förresten, Jonas, varför heter det ”Förhandsgranska” på artikelsidan, men ”PREVIEW” om jag vill förhandsgranska igen? Lite konsekvens i informationsdesignen, om man får be 😉

  6. jonas
    december 3rd, 2004 @ 20:57

    Aj! Du fick mig!
    Uh, ärligt talat, det finns nog flera MT-templates som borde fixas till. Sökträff-templaten är också sorgligt försummad….

  7. Jorun
    december 5th, 2004 @ 11:27

    Om vi ändå pratar MT-mallar, varför står det aldrig i MT-kommentarsblanketterna a/ att mejladressen är obligatorisk och b/om den publiceras eller inte. Efter att ha fått en mejladress fullständigt dränkt i spam är det mycket motvilligt jag lämnar min mailadress i klartext på nätet.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin