Blind Höna

Sedan 2001

Analyser av webbstatistik

22 augusti 2005 | 7 kommentarer

Apropå analyser: På webbanalys.se har Fulton Yancy en bra artikel som förklarar problem med träffar och sidvisningar i webbstatistik.
Inkluderar en länk till På Kornet-artikeln ”Varför frames är en dålig idé”.

Kommentarer

7 kommentarer to “Analyser av webbstatistik”

  1. John E Thelin
    augusti 24th, 2005 @ 17:16

    Jag tillåter mig att anta att Fulton Yancy inte har svenska som modersmål, så särskrivningarna må vara usäktade, men det gör dem inte desto mindre irriterande för ögat. Jag slutade läsa halvvägs igenom, men jag är säkert mer känslig än de flesta.

  2. Håkan (hakke)
    augusti 28th, 2005 @ 02:25

    En annan sak jag har funderat över när det gäller bloggar och sökningar är kommentarerna. Jag upptäckte ju bloggandet genom att söka efter svenskans längsta ord och hamna här på Blin Höna. Närmare bestämt någonstans i en kommentar till ett inlägget om monovokala ord.
    Men nu när du har kommentarer i ett popup-fönster antar jag att det inte funkar. Är inte det nästan lika dumt som frames?

  3. Fredrik
    augusti 28th, 2005 @ 12:53

    Om du klickar på ”permalänk” så kommer du till en sida som innehåller såväl artikeln som samtliga kommentarer till densamma.

  4. Fulton
    september 8th, 2005 @ 16:16

    John tröttnade efter 2 särskrivningar, vilket var de 2 som fanns i texten. Vi har rett ut det hela, och jag kan passa på att tipsa om att särskrivning har en viss inverkan på positionen i sökmotorernas index.

  5. Fredrik
    september 8th, 2005 @ 22:02

    Själv tröttnade jag efter ett stavfel, så jag vet inte riktigt vad John ville säga…
    (hmm. det håller ju inte; jag läste ju hakkes kommentar)
    (relaterat: http://www.fourmilab.ch/documents/strikeout/ )

  6. Bengt O.
    september 9th, 2005 @ 10:49

    Fulton: Jag och John E. är gamla antagonister på särskrivningens spännande område. Därför blir jag nyfiken på det Du (tjena John E.!) skriver om sökmotorer och särskrivning. Är det bra eller dåligt att skriva i sär om man vill ha en hög position?

  7. ..
    maj 13th, 2006 @ 01:16

    Man skulle kunna säga att medvetna felskrivningar är en form av sökmotorspamming. Undvik avsiktliga särskrivningar då de ger ett felaktigt intryck.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin