Blind Höna

Sedan 2001

My last departing birds (experiment med podcasting)

21 september 2005 | 5 kommentarer

tornseglare_gryning.jpg
De har flyttat. Men man kan höra dem fortfarande: I somras gjorde jag ett litet experiment med en podcast-inspelning av tornseglarna (och mig). Sedan en tid finns den på portalen podcasting.se, om någon skulle vara intresserad.
Podcasting – envar sin egen dj och talkshow – är en intressant ny möjlighet. Uppenbarligen något helt annat än bloggar, men värt att utforska. Kanske blir det fler poddsändningar.

Kommentarer

5 kommentarer to “My last departing birds (experiment med podcasting)”

  1. Bengt
    september 22nd, 2005 @ 07:14

    Trevlig podsändning. Dessutom kul att du använde termen podsändning som jag försöker köra med. Jag tycker det är en bra term.
    Fler har upptäckt podcasting men problemet med STIM håller borta Radiosändare tyvärr. ”Pratade” med en nyligen som sänder radio via internet och som funderat på podsändningar.
    Kal har ju försökt trycka på men det behövs fler. Undrar om jag inte ska kontakta STIM. De verkar nu utöka sina försök. Det har varit lyckat. STIM får väl göra en ny kategori Podsändningar. Ska nog maila de…

  2. Håkan
    september 22nd, 2005 @ 09:50

    En trevlig bit av livet som du lyckats spela in där. Trevlig ljudbild och skön närvarokänsla. Jag gillar!
    Eftersom jag själv funderar över att skaffa mig någon slags utrustning för inspelning av intervjuer och små dokumentära saker såsom detta så blir jag väldigt nyfiken på vad du använder för mick, md osv? Berätta gärna! Ljudbilden är ju så bra och jag skulle vilja lyckas få samma kvalité.

  3. jonas
    september 22nd, 2005 @ 11:51

    Ja, det var verkligen bara ett experiment, och jag blev också mycket positivt överraskad av kvaliten och känslan.
    Desto mer så, eftersom micken satt på ett mycket enkelt headset för dryga hundralappen. Jag hade det inte på huvudet utan riggade upp micken på balkongbordet. Spelade rakt in i CastBlaster, på min Toshiba Portege.

  4. Håkan
    september 22nd, 2005 @ 15:47

    Ah! Se där. Det enkla kan ibland vara gott nog 🙂

  5. Blom
    september 22nd, 2005 @ 17:06

    Bengt:
    Nu är jag tyvärr en sur cyniker, men STIM ska du bara prata med om du vill ha lös mage och ont i huvudet. För att inte tala om märkliga räkningar.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin