Blind Höna

Sedan 2001

Gör något användbart idag

3 november 2005 | 1 kommentar

… det är World Usability Day – Världsanvändbarhetsdagen.
Uppdatering:
Från seminariet Köp Användbara IT-stöd
I Stockholm hölls Köp Användbara IT-stöd!Stockholms Akademiska Forum (bilden ovan).
Mötet präglades av mysmingel och en del smått intressanta diskussioner, men också av den frustration som tyvärr ofta tynger användbarhets-kollektivet: Varför fortsätter företag att tillverka o-användbara saker och tjänster – när vi ju vet hur det kan göras bra?
Dessutom måste det sägas att KTHs rektor Anders Flodström gjorde ett makalöst magplask. I en kort presentation från Hjälpmedelsinstitutet om tillgänglighet, bröt han in med frågan om det inte fanns etiska invändningar mot att anpassa system för handikappade när det ju betraktades som fusk när ”normalbegåvade”(?), till exempel studenterna på KTH, använde hjälpmedel(??). När ingen förstod fortsatte han med ett resonemang som bara blev ännu pinsammare och obegripligare; om huruvida det var okej att höja sin IQ (??) från 70 till 110, men inte från 110 till 150.
Jag gjorde ett par inlägg senare i den allmänna diskussionen; framför allt om varför traditionell ”användbarhet” inte längre räcker till för att ge användarna en dräglig arbetsmiljö och verklig användbarhet (pust, ska försöka göra en riktig artikel om det snarast).

Kommentarer

En kommentar to “Gör något användbart idag”

  1. kas
    november 5th, 2005 @ 02:30

    Sa verkligen rektorn att man kan höja sin iq från 70 till 150 ? fast i två omgångar liksom.
    Har KAS missat någonting i livet , eller?
    Allt blir bättre om Du höjer Din IQ, så enkelt är det.
    KAS

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin