Blind Höna

Sedan 2001

Om färg i Internetworld

29 november 2005 | 2 kommentarer

iw_omfarg.jpg
I senaste numret av Internetworld (nr 10 2005) finns en intervju med (bland andra) mig om hur man bäst använder färg på webben. Artikeln finns inte på nätet.
Vad jag säger? Tja, det viktigaste kanske är att färg är ett viktigt emotionellt redskap. Glada färger gör oss bättre till mods, och då har vi lättare att både ta till oss information och att lösa problem.
Däremot överskattar man ofta färgens betydelse som hjälpmedel för att sortera och navigera bland informationen (dvs som inslag i informationsdesignen). Det är rätt vanligt att sajter vill använda olika färger för att märka ut olika avdelningar. Men när vi gör användartester märker vi att användarna fäster ganska liten vikt vid de skilda färgerna, och ofta inte registrerar att en viss färg ska betyda ett visst område eller typ av nyheter.
Uppdatering 2006-01-25: Artikeln går nu att köpa som pdf från InternetWorld

Kommentarer

2 kommentarer to “Om färg i Internetworld”

  1. Bengt
    november 29th, 2005 @ 11:24
  2. Anders
    november 29th, 2005 @ 11:28

    När jag utbildade mig första gången till webbare så fick jag lära mig att använda gråskalan på en webbsida eftersom just de gråa nyanserna var manliga….

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin