Blind Höna

Sedan 2001

Läcker nordisk konst

4 december 2005 | Ingen har kommenterat än

Verk från Carnegie Art Award 2006
Riktigt roligt att se Carnegie Art Award-utställningen på Konstakademin i Stockholm. Gå dit! Med verk av över 20 konstnärer blir spännvidden stor och mångfaldig.
Störst intryck på mig gjorde nog Marjatta Tapiolas suggestiva röda mansporträtt, en sorts telefonklotter-rendering i jätteformat av anatomiplansch över blodbanor och nerver i ansiktet.
Dessutom Josefin Lyches fantastiska vägg av slipat färgat spackel: något man tycker att man känner igen fast man vet att man aldrig sett det förr. Färger som oljehinnan i en vattenpöl, mönster som på nära håll påminner om värmekamerabilder, men på långt håll ser ut som reflektioner i krusat vatten…
Och så Magnus Wallins suggestiva dataanimerade outtröttliga löpare, som aldrig når målet i tid, ständigt tillbakakastade till utgångspunkten av … nej, det får ni se själva. Dataspel som konst. (Men är det bättre eller sämre än det man kan se i World of Warcraft?)
Rafael Wardis läckra pasteller var också sevärda, liksom Kira Wagers graffitti-dekonstruktioner.
Håller på till 29 januari.
(Foto: Johann Bergenholtz)

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin