Blind Höna

Sedan 2001

Användbarhet på liv eller död: Frukostseminarium på Cross

18 januari 2006 | Ingen har kommenterat än

Kraschade flygplan. Havererade industrier. Sjukvårdsapparater som ger överdoser …
Det finns områden där system med dålig användbarhet kan ge värre konsekvenser än, tja, att ”webbsidan kan inte hittas”.
Vi har ett nytt frukostseminarium i nästa vecka. Den här gången är jag inte med, utan min kollega på Cross, Martin Howard får hela scenen, för att prata om Användbarhet på liv eller död. (Gissa att det här kommer upp, och kanske det här…)
Egentligen handlar det förstås om vad vi kan lära av hur man jobbar med användbarhet i sådana system, där liv eller död faktiskt beror på om användarna kan hantera det. Martin ska därför också prata om verksamhetsanalys och hur vi kvalitetssäkrar utvecklingsprojekt.
Datum: tisdag 24 januari
Tid: 8 – 10
Plats: På KTH – exakt plats meddelas när du anmält dig.
Anmäl dig till utskick@cross.se, senast imorgon eftermiddag (torsdag den 20 januari). Antalet platser är begränsat!
Martin har de senaste åren jobbat i Kalifornien, där han bland annat sysslat med verksamhetsanalys (Cognitive Systems Engineering) av flygledningssystem för FAA, det amerikanska luftfartsverket.
Innan tiden i USA jobbade Martin med användbarhet och interaktionsdesign. Då låg fokus på visualisering av stora informationsmängder och databassökning, idéer som tillämpades i ett system för underhåll av kärnkraftverket i Oskarshamn.
Hjärtligt välkomna!

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin