Blind Höna

Sedan 2001

Språklig söndag 4: Slang i Israel

8 januari 2006 | Ingen har kommenterat än

”Arabic rules emotional expression – ’ahla’ (great), ’walla’ (true), ’sababa’ (cool), ’ashkara’ (for real) – as well as the most emphatic curses. With the rise of Oriental culture in Israel after decades of European domination, Israelis feel at ease using Arabic words, despite their ongoing conflict with much of the Arab world, Rosenthal said.”
MSNBC: ’Sababa’! Ancient language gets modern update, 17 nov 2005

Hebreisk slang och nyord: Engelska förser dem med termer kring IT och annan high-tech, bildelar, mode, och sport, jiddisch är källan för ”some of the juiciest insults” medan tyska är grunden för termer på byggarbetsplatserna, hävdar MSNBC:

Today, Palestinian and Chinese construction workers communicate on the job with words such as ”stecker” (plug) or ”spachtel” (spatula).

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin