Blind Höna

Sedan 2001

Kvällspressen sjunker allt djupare

30 maj 2006 | 3 kommentarer

Måste instämma med Tomas Carlsson.

”Klart som sjutton att de vill berätta. Det vill alla i kris. Den som är i djup kris berättar alldeles för mycket och alldeles fel saker för vem som helst som vill höra på, ofta alldeles fel personer. Detta VET Aftonbladet och utnyttjar situationen …”
Tomas Carlsson, Skildra: Misshandel och övergrepp att publicera barnets berättelse om mordet, 29 maj 2006

Kommentarer

3 kommentarer to “Kvällspressen sjunker allt djupare”

  1. Anna
    maj 31st, 2006 @ 08:26

    Viktig fråga. Jag skrev ett svar på Tomas blogg och skriver det här också (han uppmanade alla att skriva till Aftonbladet och fråga varför de fortsätter att utnyttja människor i kris).
    Vi vet ju alla vad svaret från AB blir: Läsarna vill ha det så, vilket bevisas av att tidningen säljer.
    Vilket får mig att fundera på om det verkligen är tidningens ansvariga man ska fortsätta tjata på – de bryr sig ju uppenbarligen inte ett skit. Kanske man istället borde uppmana svenska folket till bojkott?
    De där hundratusentals personerna som alltid köper tidningen, oavsett vilka våldtäkter journalisterna gör sig skyldiga till – de kanske lyssnar lite bättre? Skaran av köpare kanske kan reduceras med hälften om man verkligen gick ut med en uppmaning till köpstrejk för att få tidningarna att skärpa sig.
    Det kanske är det enda argument Gerdin & Sjöberg kan ta till sig?

  2. Bengt O.
    maj 31st, 2006 @ 10:38

    ”Läsarna vill ha det så, vilket bevisas av att tidningen säljer” menar Anna att kvällstidningsansvariga tänker.
    Jag har alltid haft svårt att ta till mig det argumentet. Är det verkligen sant att det stora antalet läsare vill ha allt detta våld, snusk och övergrepp som tidningarna bjuder oss? Jag har svårt att acceptera det. Det är visserligen vad tidningarna vräker ut. Men väldigt många människor vill ha en kvällstidning. Så man köper den ”i alla fall.” Och bläddrar, förhoppningsvis, snabbt till nyheterna, ledaren, kulturen, sporten, serierna eller teveprogrammet. (Jag köper själv visserligen inte kvällstidningar men Aftonbladet är nummer 5 på min nätdagstidningslista varje dag. Men jag scrollar rätt långt ner innan jag klickar.)
    En bojkott tror jag inte på, dels av ovan antydda skäl, dels därför att bojkotter av vad slag det vara må nästan aldrig är effektiva. Och en misslyckad bojkott stärker bara den bojkotterade.

  3. Thorvald
    juni 1st, 2006 @ 19:13

    Bengt: Bojkotter fungerar visst!
    Om man har tålamod vill säga. Jag bojkottade franska viner i över tio år och se – 1996 slutade fransmännen med sina kärnvapenprover på Moruroa!

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin