Blind Höna

Sedan 2001

Tornseglarformation över Södra Station

20 juni 2006 | 2 kommentarer


Eftersom vi är flera här som gillar tornseglare (inte minst Kerstin – tack för kommentaren till en tidigare bild), måste jag visa på Nils fantastiska bild av tornseglare i formation. (Klicka på bilden för att se den i större format på Flickr.)
Jag vågar inte gissa hur många försök det kan ha krävts innan det blev en så perfekt bild …

Kommentarer

2 kommentarer to “Tornseglarformation över Södra Station”

  1. Nils
    juni 21st, 2006 @ 00:16

    Tack Jonas. Jag har nog tagit över 400 bilder på tornseglare. Så här långt. Och raderat alla utom tio kanske. De flyger så snabbt, och när de är nära är det nästan omöjligt att följa dem med kameran. Jag ställer slutartiden till 1/1000 och ställer bländare och ISO så att det blir OK exponering.
    I går kväll var det säkert över 20 seglare som flög runt, runt taken på vår gård. Man kan bli sittande på balkong länge och se på dessa skickliga flygare.

  2. Kerstin
    juni 21st, 2006 @ 19:25

    Fantastisk bild, helt underbar.
    Och faktiskt, två par häckar i våra tornsvaleholkar. Satte upp en till men det var lite sent, så vi hoppas vi få hyresgäster i den nästa sommar i alla fall.
    Jag har försökt att fota dem när de flyger in, men tji. Det säger bara swhich över huvudet och så är de redan inne i holken.
    Det här huset är lägre än det förra. Det innebär att fåglarna flyger lägre, in och ut, och det är nästan så att man krockar med dem ibland. De är betydligt större än man tror, med vingarna utspända.
    Glada för våra nya ”hyresgäster” är vi verkligen :-). Det blir en riktig sommar, ungar är inte kläckta än, då blir det mer trafik till holkarna.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin