Blind Höna

Sedan 2001

Rättelse och ursäkt: Fel Mats i Dagens Media

12 augusti 2006 | 2 kommentarer

I min krönika i veckans nummer av Dagens Media citerade jag ur essän Massförströelse hotar Sveriges medielandskap, skriven av SvDs förre politiske chefredaktör Mats Johansson.
Av ren klantighet förväxlade jag namnen och påstod att den skrivits av SvDs förre chefredaktör Mats Svegfors.
Ännu mer pinsamt blir det att Svegfors därigenom helt oförtjänt hängdes ut i rubriken till krönikan.
Bedrövad ber jag oförbehållsamt Mats Svegfors (och Dagens Media) om ursäkt för misstaget (som jag upptäckte själv, men för sent). Felet är helt och hållet mitt.
Uppdatering: I nätversionen av krönikan finns en rätelse införd – så som jag tycker att rättelser ska se ut.

Kommentarer

2 kommentarer to “Rättelse och ursäkt: Fel Mats i Dagens Media”

  1. Louise
    augusti 12th, 2006 @ 15:32

    Usch! Sådant är en mardröm att upptäcka. Glöm inte att lägga upp länken när (och om) den dyker upp på webben. Ämnet är uppenbarligen lite känsligt, och det i sig är intressant varför, och hur egentligen; har inte riktigt kommit underfund med varför konkurrens skulle kunna bli fallet. Snarare ser jag det som en medial komplettering, men föga istället för ”journalister”. En annan aspekt är ju faktiskt förhållandet att bloggfenomenet förstärker journalistiken, på så vis att det snart inte finns någonting (medialt) som inte uppmärksammas i ”bloggosfären”.
    Sedan är ju bloggosfären otroligt diversifierad – populärast och mest lästa, har ju snarare trendiga och kommersiella aspekter (modebloggarna). Så det borde ju snarare vara i första hand ”Vogue-journalistiken” som ska nojja (om det ska nojjas), inte politiska kolumnister och nyhetsjournalister, i någon konkurrensaspekt åtminstone.

  2. Dennis
    augusti 15th, 2006 @ 00:04

    Det är frågan vad Mats Johansson egentligen menar, eftersom han bloggar och har gjort det sedan april förra året. Jag blir då inte klok på det.
    http://www.matsjohansson.net/

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin