Blind Höna

Sedan 2001

Kjell Häglund, först som sist (eller: Lita aldrig på statistik)

12 september 2006 | 1 kommentar

mest_minst.jpg
Sorry, Kjell Häglund: din krönika i Dagens Media var nog inte så bra: minst läst på hela sajten i förrgår när den publicerades.
Å andra sidan: stort grattis, Kjell! samma krönika var näst mest läst i Dagens Media – bara slaget av scoopet om Resumé och Niklas Svensson!
Ett automatiskt statistikverktyg ger ett rätt kul resultat på Dagens Medias sajt. Bara två artiklar publicerades den 10 september. Alltså blir den mest lästa också den näst minst lästa. Och minst lästa är ändå nummer två på listan över mest lästa …
Det här är ett exempel på hur ointressanta siffror kan vara utan sin kontext. Ungefär på samma vis som när DNs registerkoll visade att miljöpartister ägde flest miljöfarliga skrotbilar. Dubbelmoral? Kanske, men andra medier påpekade att en miljöpartist i undersökningen ägde 22 gamla vrak eftersom han helt ideellt samlade in skrotbilar, fick de gamla ägarna att skriva över dem på honom, och tog dem till skroten.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer

En kommentar to “Kjell Häglund, först som sist (eller: Lita aldrig på statistik)”

  1. Ilias Bennani
    september 12th, 2006 @ 11:51

    Det var ett par riktigt roliga exempel. Mer sånt!

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin