Blind Höna

Sedan 2001

Affärer på Flickr: Far får för får

14 januari 2007 | 1 kommentar

gute_lamb.jpg

”Hej! Vi är ett amerikanskt spelföretag som har hittat dina bilder av de gamla gutefåren på Flickr…”

Så ungefär stod det i ett mejl från amerikanska SayDesign som trillade in för några månader sedan. Varför i all världen intresserar sig ett företag i Californien för bilder av denna ursprungliga nordiska får-ras, som nästan var utdöd men av en slump bevarades på några gotländska gårdar?

”Jo, vi håller på att utveckla ett dataspel med ett arkeologiskt tema, där en av utgrävningsplatserna är Birka. När spelaren har klarat en bana får hon som belöning et ’vykort’ med bilder och fakta kring hur det kunde sett ut på den platsen eller i den kulturen. Då får full credit i spelet och 30 dollar i betalning. Är det OK?”

Gissa vad jag svarade? 🙂

Spelet blev klart för någon vecka sedan: Solitaire Pop visade sig vara ett litet patiensspel för barn med en ”educational angle”: ”… a whirlwind expedition that will have you digging your way through ancient ruins all over the globe … discover intriguing facts along the way. Create solitaire hands, earn power-ups and dodge perils to unearth rare artifacts from the oracle of Delphi to the excavation sites of Birka and beyond” som det står på sajten.

solitairepopScreen3.jpg

Finns att ladda ner – köp eller en timmes gratis demo (för PC).

Oavsett om spelet är något att ha – jag har inte testat 🙂 – väcker det en hel del intressanta tankar kring nya affärsmodeller, upphovrätt, ersättningar, och hur ”content” kan komma att distribueras och utvecklas i framtiden.

Det är mer spännande än pengarna – som dock räcker till att förnya FlickrPro-kontot ett år till. Jag gissar att det var ungefär så de kalkylerade fram vad de bedömde som en rimlig ersättningsnivå!

Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer

En kommentar to “Affärer på Flickr: Far får för får”

  1. Henrik Arnstad
    januari 14th, 2007 @ 18:41

    Och jag som har varit med i en datorspelsklan som hette Birka. Dubbel poäng! Ka-ching!

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin