Blind Höna

Sedan 2001

När kommer ”blogga detta”-knappen i svenska tidningar?

7 februari 2007 | Ingen har kommenterat än

Både SvD ochDN hade i går premiär för länkar till ”bloggar som skriver om denna artikel”.

Jag föreslog den lösningen i juni 2005 (Så kan media dra nytta av bloggar, 13 jun 2005). Samma höst började de dyka upp i utländsk press – och det är jätteroligt att de nu finns här hemma.

Det här är ytterligare ett tecken på hur medielandskapet förändras, och hur tidningarna inser att bloggar har tagit plats i det offentliga samtalet.

blogthis.jpgNu väntar jag bara på nästa tjänst: ”Blogga detta”-knappen.

Så här skrev jag i inläget från juni 2005:

”Eller kanske allra smartast: förse varje artikel med knappen ”Blogga detta!” – på samma sätt som flickr har knappen ”Blog this” på varje foto.

Särskilt den sista tjänsten skulle ge tidningen en möjlighet att knyta starkare band med läsaren/användaren – band som tidningen i längden tjänar på. Registrera din blogg hos vår Blogga detta-service och få tillgång till arkivet – eller få din prenumeration förlängd med en månad… möjligheterna är obegränsade.

Om man verkligen är beredd att öppna upp och se ökat läsarengagemang som en möjlighet – inte som ett hot.”

När, SvD och DN? Eller kanske Helsingborgs Dagblad, som blev första svenska tidning med sociala tjänster som Digg och del.ico.us?

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin