Blind Höna

Sedan 2001

Hotade bloggare: Expressens ensidiga enkät

6 maj 2007 | 1 kommentar

Expressen ringer. De gör en enkät bland femtio bloggare och undrar om jag någonsin blivit hotad eller fått aggressiva kommentarer på bloggen. Nä, säger jag. Vad tror du det beror på, undrar journalisten? Att jag inte är särskilt aggressiv själv – till skillnad från Linda, säger jag.
Det har förekommit en del hårda meningsväxlingar sedan 2001, då jag började blogga – men inte mer.
Och så frågar jag journalisten om de har någon fråga med i enkäten om man fått positiva eller uppmuntrande kommentarer eller mejl på grund av sin blogg? Hon skrattar och medger att hon inte har det.
Jag har fått det, säger jag. Många.
Jag tycker fortfarande att det är fascinerande hur många ställen på nätet som genomsyras av en kultur av välvilja och generositet. Jag ger några exempel – Flickr är fortfarande ett bra sådant. Många som drabbats av svåra sjukdomar kan vittna om hur deras blogg blivit en källa till stöd och hjälp.
Det är för mig mer intressant – och mer nytt – än att det finns skithögar.
Uppdaterat: Nu finns enkäten om hot mot bloggare på Expressens sajt … men bara trettio svar finns med, och inte mitt. 11 av trettio säger sig blivit hotade. En säger sig ha funderat på att sluta blogga på grund av hoten.
Jag noterar att journalisten som ringde mig sa att hon hade fem frågor. När jag svarat nej på de två första ovan sa hon ”ja, då behöver jag ju inte ställa de här andra frågorna”. Uppenbarligen har inte många andra heller fått göra det.

Kommentarer

En kommentar to “Hotade bloggare: Expressens ensidiga enkät”

  1. RS
    maj 7th, 2007 @ 21:54

    bra svarat. för trots allt är det betydligt mer positiva reaktioner och kontakter man får via bloggandet.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin