Blind Höna

Sedan 2001

Värre bloggförluster: Billmon

6 maj 2007 | Ingen har kommenterat än

Det finns bloggförluster som är värre än Linda.
Vid årsskiftet la den amerikanske bloggaren Billmon ner sin blogg Whiskey Bar. I och med det försvann den skarpaste, mest briljante och välskrivande bloggaren på vänsterkanten i USA (och den globala bloggosfären). Han raderade dessutom allt han skrivit under knappt tre år.
Omedelbar fame fick Billmon när han 2003 kunde visa hur Bush-administrationen trasslat in sig i en härva av motstridiga påståenden och lögner om Irakkriget (kom ihåg, då var det fortfarande många som trodde på Bushs skäl för kriget).
Billmon har alltid varit anonym, och varför han tystnade och raderade allt vet ingen. Och fast det är en stor förlust att han inte skriver, har i alla fall hans verk dykt upp igen.
whiskeybar.org verkar så gott som hela bloggen finnas (inklusive kommentarer). Inlägget om lögnerna om Irak, som jag nämnde ovan, finns till exempel här: (What a tangled web we weave).
The internet archive Wayback Machine har också ett index med en stor del, men inte allt, av hans poster.
Miguel de Icaza anade vad som skulle hända och sparade ner Whiskey Bar några dagar innan den försvann, och har lagt ut den som ett zip-arkiv (24 megabyte stort).
Jag har refererat till Billmon många gånger sedan 2003 (använd sökfunktionen). Nu återstår att gå igenom gamla länkar och rikta om dem mot de nya arkivadresserna (och hoppas de blir beständiga …)
Om Billmon på Wikipedia
Adjö till Billmon från Philly.com (3 jan 2007)

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin