Blind Höna

Sedan 2001

Friedman unit

15 augusti 2007 | 1 kommentar

Om man inte lyckas ge namn åt en kurva eller en matris, kan man ju försöka sig på att bli en enhet. Efter att amerikanske krönikören Thomas Friedman gång efter annan hävdat att ett ”avgörande” i Irak ligger sex månader bort kallas den tidsrymden numer en ”Friedman Unit”.
Listan med citat hos Brilliant at breafast påminner mycket om de sammanställningar av citat som legendariske bloggaren Billmon gjorde av Bush-regeringens alla uttalanden om kriget. (Uttrycket Friedman Unit myntades dock av Atrios, en annan bloggveteran.)
Friedman Unit
(Bilden ovan finns i sin helhet på agonist.org.)
Åsikterna aside, så kan Friedman vara en utmärkt retoriker: kolla Retorik på högsta nivå (25 nov 2004).
Andra amerikanska politiska nyord: chickenhawk (20 jan 2003) och astroturf (22 maj 2003)

Kommentarer

En kommentar to “Friedman unit”

 1. Fredrik
  augusti 24th, 2007 @ 15:11

  Fast få enheter slår ju längdenheten Smoot, efter Oliver Smoot som på femtitalet användes, handgripligen, av en bunt MIT-studenter för att mäta Harvard Bridge (364.4 smoots plus one ear).
  Oliver hämtade sig aldrigt riktigt efter detta, och ägnade sitt yrkesverksamma liv åt att jobba i ledande positioner för såväl amerikanska som internationella standardiseringsorganisationer.
  Google stödjer för övrigt denna enhet:
  http://www.google.se/search?q=364.4+smoots+in+meters

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin