Blind Höna

Sedan 2001

NASA 1962: ”Inga planer på kvinnliga astronauter”

16 juli 2013 | 1 kommentar

Bara för att det förra inlägget handlade om Valentina Teresjkova och andra kvinnliga astronauter: Ett brev från NASA 1962 till en förhoppningsfull blivande kvinnlig astronaut har dykt upp (klicka på bilden för att se det i naturlig storlek):

Foto av brev från Nasa till ung kvinna som vill bli astronaut

Halvtannat år efter detta brev lyfte alltså Valentina med sin kapsel.

Brevet kom via Upworthy: NASA’s 1962 Shockingly Sexist Letter To An Aspiring Female Astronaut. Så ”shockingly sexist” var det kanske inte, varken nu eller i sin tidskontext. Men visst har vi kommit en bra bit sedan dess.

Kommentarer

En kommentar to “NASA 1962: ”Inga planer på kvinnliga astronauter””

  1. Men kvinnliga kodare gick bra : Blind Höna
    december 22nd, 2014 @ 22:22

    […] Kvinnor fick inte bli astronauter. Men de skrev mjukvaran som landade raketerna på månen. (Kanske för att det var ”soft”?) Bilden nedan visar Margaret Hamilton, lead software engineer för Apolloprojektet, med sin kod för månlandningen (1969). Taggar: feminism > rymdenKategori: Kunskap, kognition, kommunikation, Prylar och teknologi, Tidens gång, Webb och IT […]

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin