Blind Höna

Sedan 2001

Igen; Kiev

1 mars 2014 | 1 kommentar

För ett år sedan var jag i Kiev. Det var en av mina bästa dagar i livet. Jag blev helt förtrollad av staden.

Men skenet bedrog: under ytan frodades korruption och vanstyre, vilket till slut ledde till den explosion vi sett de senaste månaderna. Det är fruktansvärt att jämföra sina minnesbilder med det media nu visar.

Ifjol, på Kontraktova-torget, stod en ung kille med en mycket stor röst och ett tajt kompband. Då la jag upp en liten film. Här kommer en till – med en förhoppning om att livet snart måtte återgå till något bättre. Jag kommer aldrig att glömma hans sång om Lila.

* * *

Nytt försök: blogg 100 igen!

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Kommentarer

En kommentar to “Igen; Kiev”

  1. Chris
    mars 2nd, 2014 @ 13:29

    Det är ju inte så långt till Kiev. Även om jag inte varit där så har jag haft kontakt i tjänsten där. Och just nu går givetvis mina tankar till den ukrainska unga kvinnan som besökte mig i Stockholm. Jag undrar hur hon har det och jag undrar hur människorna i övrigt har det där just nu.

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin