Blind Höna

Sedan 2001

Frankrikes har utfört 3 % av flygattackerna mot IS

16 november 2015 | Ingen har kommenterat än

Terroristerna i Paris menade att attackerna var en hämnd för Frankrikes bomber mot Daesh (IS) i Syrien. Inte förvånade är deras resonemang rätt skraltigt.

En vecka före attackerna i Paris publicerade NY Times en redovisning om fördelningen av attackerna mot Daesh i Mellanöstern.

”So far, eight Arab and Western allies have conducted about 5 percent of the 2,700 airstrikes in Syria,” konstaterade man. USA står alltså för 95 % av bombningarna i Syrien. (As U.S. Escalates Air War on ISIS, Allies Slip Away, 7 nov 2015.) Frankrike attacker mot östra Syrien inskränker sig till ”only two so far … a senior French official said”.

Frankrike, Storbritannien och de arabiska staterna har förvisso angript Daesh något mer flitigt i Irak. Men totalt har Frankrike utfört 270 räder av 7800. Det är 3 procent.

Vad betyder det? Att pratet om Frankrike som ”huvudmål” på grund av Syrien är en illa vald rationalisering för vad som troligen har interna fransk-belgiska/västeuopeiska orsaker: marginalisering, utanförskap, segregation av unga män med invandrarbakgrund.

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin