Blind Höna

Sedan 2001

Skräcken i garderoben: ordning!

21 februari 2016 | Ingen har kommenterat än

I ”London Spy” kommer Danny hem till Alex, och i ett obevakat ögonblick öppnar han garderoben för att snoka lite. Och han gör en fruktansvärd upptäckt, som får hjärtat att åka upp i halsgropen på oss tittare …

… där ligger nystrukna, rena skjortor och strumpor i prydlig ordning. Vi vill skrika ”Spring för livet!”, för vi förstår genast att det är något riktigt skumt med Alex.

I hur många filmer och serier har vi inte sett den ödesmättade signalen: den välordnade garderoben? Nog syntes den i 50 shades of grey (som jag inte sett, men jag har distinkt för mig att bilderna fanns i trailern).

När föddes den idén? Om vi tänker tillbaka till 50-talet – säg, en godtycklig (imaginär) Hitchcock-film. En nyfiken Grace Kelly tjuvtittar i James Stewarts garderob, musiken stegras och plötsligt hittar hon … vadå? En pistol, en påse mystiskt vitt pulver, tjocka sedelbuntar? Jag har svårt att se att nystrukna skjortor skulle vara skrämmande.

Jag antar att det säger något om vår tid – men vad?

Kommentarer

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin