Blind Höna

Sedan 2001

Skräcken i garderoben: ordning!

21 februari 2016 | Ingen har kommenterat än

I ”London Spy” kommer Danny hem till Alex, och i ett obevakat ögonblick öppnar han garderoben för att snoka lite. Och han gör en fruktansvärd upptäckt, som får hjärtat att åka upp i halsgropen på oss tittare …

… där ligger nystrukna, rena skjortor och strumpor i prydlig ordning. Vi vill skrika ”Spring för livet!”, för vi förstår genast att det är något riktigt skumt med Alex.

I hur många filmer och serier har vi inte sett den ödesmättade signalen: den välordnade garderoben? Nog syntes den i 50 shades of grey (som jag inte sett, men jag har distinkt för mig att bilderna fanns i trailern).

När föddes den idén? Om vi tänker tillbaka till 50-talet – säg, en godtycklig (imaginär) Hitchcock-film. En nyfiken Grace Kelly tjuvtittar i James Stewarts garderob, musiken stegras och plötsligt hittar hon … vadå? En pistol, en påse mystiskt vitt pulver, tjocka sedelbuntar? Jag har svårt att se att nystrukna skjortor skulle vara skrämmande.

Jag antar att det säger något om vår tid – men vad?

Kommentarer

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin