Blind Höna

Sedan 2001

”Samhällen har inte samma mål som startups”

31 mars 2016 | 2 kommentarer

Dave Winer – en av bloggningens fyra urfäder – reflekterar om övertron på att teknik kan ”fixa” samhället via enkla appar eller hack:

”I believed that good engineering practices can lead to good government practices. I’ve since changed my thinking on that. It’s more subtle. Countries have different goals from startups. And necessarily so! I see some of the current generation of tech entrepreneurs struggling with this, as I was thirty years ago.”
How I came to vote Democratic (16 mars 2016)

Kommentarer

2 kommentarer to “”Samhällen har inte samma mål som startups””

 1. avadeaux
  mars 31st, 2016 @ 08:40

  Här tycker jag det blev en sammanblandning av teknik och startup-verksamhet. Tekniker har inte heller samma ideal och mål som entreprenörer. Entreprenörer struntar egentligen i själva tekniken – de skäms inte för att tjäna pengar på att hitta ett marknadssegment för någonting som tekniskt sett är trivialt.

  Att man ibland inte skiljer mellan dessa två är kanske vad som visar sig i det populära och för mig förbryllande ordet ”tech”. Jag har ett tag försökt sätta fingret på vad det egentligen ska betyda. Ibland identifieras det med ”technology”, fast nog egentligen alltid med bara vissa branscher inom tekniksektorn. Men egentligen syftar det nog ofta på ”startup-scenen”, denna märkliga verksamhet med målet att suga upp överskottet av kapital som ligger och väntar på att investeras i hopp om mer eller mindre illusorisk avkastning.

 2. Jonas
  mars 31st, 2016 @ 22:00

  Tack avadeaux! Bra tankar.

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se och ett engelskspråkigt syskon på stupidsystem.org.

Arbetet med bokprojektet "Den svenska bloggens historia" bloggas på blogghistorien.se.

RSS-flöde

Sök

Admin