Blind Höna

Sedan 2001

Hej SAS. Tack för nedgraderingen!

29 december 2017 | 2 kommentarer

brev från SAS med nytt Eurobonus-kort

”Hej Jonas,

Här är ditt nya EuroBonus-kort. Eftersom du inte rest lika mycket som tidigare kan vi inte förnya ditt Silvermedlemskap den här gången. Men naturligtvis blir du Silvermedlem igen så fort du reser mer. (…) Vi ser fram emot att snart skicka dig ett nytt Silverkort.”

Hej SAS. Tyvärr kommer det nog inte att hända. Jag har sedan ett par år gått in för att flyga allt mindre, och istället åka tåg allt mer – även till platser som Bryssel, London (Chunnel!), Amsterdam. Skälet är förstås klimatet.

Det blir säkert en och annan flygning i framtiden. Vi behöver inte dra ner på flygningar till noll – men väl återgå till 80- eller 90-talets nivåer. Vilket var fullt rimligt. Att tredubbla antalet resenärer från Arlanda, som Arlandachefen vill, är däremot orimligt.

Jag hoppas därför mycket på nattågens comeback i Europa: Hur kan tåget matcha flyget? (Sveriges radio, 13 dec). Ett civiliserat sätt att resa.

Kommentarer

2 kommentarer to “Hej SAS. Tack för nedgraderingen!”

 1. Peter K
  december 29th, 2017 @ 21:57

  Jag har försökt i olika omgångar (som längst tåg till Milano) men det är fortfarande rätt krångligt redan innan avfärd. En pusselbit som skulle kunna sänka tröskeln är om det fanns ett smidigare sätt att boka internationella resor utan att det blir tokdyrt. Det verkar gå – men då får man pussla ihop det hela själv.

 2. Jonas
  december 31st, 2017 @ 06:10

  Peter: https://www.trainline.eu/ har fungerat riktigt bra för mig.

  Ett tips är dock att resor genom Tyskland behöver bokas med mer marginal vid byten. Tågförseningar verkar väldigt vanliga; jag har hört att det beror på att tågnätet i Tyskland helt enkelt är fullt. Så minsta försening någonstans skapar följder på många ställen.

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin