Blind Höna

Sedan 2001

Zip-lock (Ersätta plast 2)

3 januari 2018 | 3 kommentarer

engångspåsar och återanvändningsbara ziplock-påse
Ok, inte en total ersättning – men i alla fall ett sätt att minska plastmängden betydligt. I stället för att lägga bröd, ost, grönsaker, rester och andra matvaror i engångsplastpåsar, som oftast slängs efter en användning: rejälare ziplock-påsar, som kan sköljas ur och diskas. Kladdiga matvaror (som ovan – en ädelost) sveps först in i smörgåspapper.

Kommentarer

3 kommentarer to “Zip-lock (Ersätta plast 2)”

 1. Susanne Hultman
  januari 3rd, 2018 @ 10:25

  Njae, jag diskar även de tunnare plastpåsarna, en vana jag tog med mig efter mina år i Nicaragua, där plastpåsar var en bristvara. Fungerar utmärkt. Slänger dem bara när de är trasiga. 🙂

 2. Jenny
  januari 3rd, 2018 @ 11:20

  Bra! Vill också tipsa om bivaximpregnerat tyg. Funkar fint istället för folie.

 3. Jan Wiklund
  februari 10th, 2018 @ 13:42

  Det finns annat som också med fördel kunde återanvändas. Datorer t.ex.

  Jag skriver detta på en gammal mac mini från 2005 som fortfarande fungerar oklanderligt. Det enda som inte fungerar med den är att alltfler webbplaser – inkl nödvändiga sådana som min bank – kräver webbsökare som den inte klarar av.

  Alltså har jag varit tvungen att skaffa en ny mac mini, för sådana saker.

  Vore det inte värt att prioritera möjligheten av att använda gamla saker som fungerar? OK, jag vet, säkerhet och sådant. Men vore det helt omöjligt att förena? Eller gitter dom bara inte? Är datorbranschen så monopoliserad och sammanflätad att Apples möjlighet att tjäna pengar på att sälja nya prylar också styr programutvecklarnas arbete?

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin