Blind Höna

Sedan 2001

Ta tåget till skidor i Europa

12 februari 2018 | 1 kommentar

Sveriges Natur om skidresor med tåg:

Sett ur klimatsynpunkt har EU:s transportpolitik de senaste 25 åren inte varit den bästa. 1992 avreglerades flyget till glädje för alla flygresenärer. Ökad konkurrens i luften ledde till allt fler direktlinjer och en prispress som mer än halverat biljettpriserna. Europas tåg­bolag svarade inte på utmaningen utan lade ner flera internationella långlinjer, bland annat de populära nattågen. Tågresandet i EU har följaktligen minskat, medan flygresandet ökat explosionsartat.

Men det ljusnar vid horisonten. I fjol klubbade EU nya regler för tågen i Europa som innebär att medlemsländerna ska samordna tågteknik och säkerhetsstandarder.”
Sveriges Natur: Ta tåget till skidbacken (30 nov 2017)

Kommentarer

En kommentar to “Ta tåget till skidor i Europa”

  1. Jan Wiklund
    februari 16th, 2018 @ 17:32

    Det gick utmärkt att åka tåg till kontinenten innan det fanns nåt EU som krånglade till saker och ting. Och det går fortfarande att åka tåg till Norge som ligger utanför EU. Det är inte samordning som behövs mest, utan helt enkelt tåg.

Kommentera

Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin